Disan BENELUX
Disan België
Venlosesteenweg 149
3680 Maaseik - (B)
Tel: +32 89 244 529
Fax: +32 89 755 110
E-mail:

Disan Nederland
Noorderlaan 8
6004HV Weert
Tel: +31 495 764067
E-mail:
 
 • Disan Building Managment System (BMS) - Nieuw in Europa!

 • Een korte beschrijving van het project.

  Bij meer-gezinswoningen of appartementen,… bestond er nog geen mogelijkheid voor een professioneel centraal-stofzuigsysteem. 

  Wanneer er vroeger in een appartement een centrale stofzuiger systeem werd voorzien was het noodzakelijk om in iedere wooneenheid een aparte installatie te maken.

  Ons idee is 1 enkel professioneel 3-fasen systeem te plaatsen voor alle appartementen. 

  Het systeem berekend automatisch per wooneenheid de kosten zodat die gemakkelijk kunnen doorgerekend worden. 

  Disan Appartement
  Disan Appartement
 • Hoe functioneert het?

  Voor een installatie van bijvoorbeeld 18 wooneenheden, word een systeem voorzien om met 4 personen tegelijk te kunnen stofzuigen. Op iedere zuigaansluiting is een rode led aangebracht, deze led zal ons vertellen wanneer de installatie vrij is voor te stofzuigen. Het systeem berekend de reinigingstijden per wooneenheid, en de kosten die hiermee verbonden zijn. De huisbewaarder kan zo de stroom en onderhoudskosten in rekening brengen bij de gezinnen. 

 • De techniek

  In iedere wooneenheid bevind zich een digitaal controlepaneel, die met de zuigdoosjes en met de gemeenschappelijke stuurmodule verbonden is. De data- transfer gebeurd met CAN-BUS techniek. (Controller Area Network). Ieder digitaal controlepaneel bevat een fysisch adres die de zuigintervallen per wooneenheid meedeelt aan de stuureenheid, deze stuurmodule legt de informatie dubbel vast. Data verlies is op deze manier uitgesloten. Deze data kan dan over een seriële of USB- poort uitgelezen en verder gebruikt worden. 

 • Kostenvoorbeeld

  Een gebouw met 18 wooneenheden, 4 per etage op 4 verdiepingen, inclusief 2 grote dakappartementen op de 5de verdieping. De 16 wooneenheden met circa 90 a 100 m² worden met 2 zuigdozen voorzien. De grote dakappartementen worden met 4 zuigdozen voorzien. De volledige kosten inclusief inbouw komt ongeveer op 25000 Euro voor deze woonblok. Kosten per appartement: circa 1300 Euro Kosten per groter dakappartement: circa 1700 Euro.

  Voor meer informatie over dit concept kan u ons vrijblijvend contacteren (klik hier).