Disan BENELUX
Disan België
Venlosesteenweg 149
3680 Maaseik - (B)
Tel: +32 89 244 529
Fax: +32 89 755 110
E-mail:

Disan Nederland
Noorderlaan 8
6004HV Weert
Tel: +31 495 764067
E-mail:
 
 • Werking

  Een centrale stofzuiginstallatie bestaat eigenlijk uit 4 delen:

   

       meestal in de muren of vloer verwerkt

   

      in muren of vloer geïnstalleerd

   

        tegen muur gemonteerd

   

      afzonderlijk of in kits verkrijgbaar

   

  De aansluitingen in de woning worden zo geplaatst dat elke mogelijke hoek bereikbaar is. Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar voor specifieke oppervlaktes zoals vloerbekleding, parket of tegels.

   

  Het PVC buizensysteem gebruikt in particuliere woningbouw heeft een diameter van 50 mm. De leidingen zijn dikwandig en zo vervaardigd dat de binnenzijde van de leiding naadloos en glad zal zijn. Ook zijn alle aansluitmonden voorzien van een speciale anti-verstoppingsbocht die te grote opgezogen onderdelen zal blokkeren voor dat het in de leidingen terechtkomt. Zo kan er geen turbulentie optreden en hebben verstoppingen geen kans. Alle leidingen worden luchtdicht verlijmd.

 •  

  De centrale stofzuiginstallatie is in een afzonderlijke ruimte geïnstalleerd en kan opgestart worden op verschillende manieren:


  - Door de on/off knop op het handstuk 

  - Door de slang in de aansluitpunten te brengen 

  - Door een afstandsbediening 

   

 • Handstuk stofzuiger
  Handstuk stofzuiger

  De On/off switch op het handstuk
  Is de gemakkelijkste manier om de stofzuiger in werking te stellen. Al deze eenvoudige opstart methodes maken gebruik van lage volt spanning en zijn bijgevolg zonder enig gevaar voor mens of dier.


  De slang in aansluitpunt brengen 
  De slang in aansluitpunt brengen Het uiteinde van de stofzuig-slang is voorzien van een geleidende metalen ring die contact zal maken in de aansluiting zodat de centrale stofzuiger automatisch start. 

  Ingebouwd contact op het aansluitpunt
  In dit geval wordt de stofzuiger in werking gezet door de klep te openen van het inlaatstuk.

  Afstandbediening 
  Een laatste alternatief dat gebruikt wordt in geval het niet mogelijk is om destofzuiginstallatie te activeren door de voorgaande mogelijkheden.

 • Werking van Centrale Stofzuiger Unit

  Stofzuiger doorsnede
  Stofzuiger doorsnede

  De lucht wordt door het buizensysteem gezogen en komt aan bij de centrale stofzuiger met een snelheid van - 30 meter per seconde.

  De speciaal ontworpen structuur van Disan stofzuigers met hun cycloontechnologie zorgt ervoor dat in het toestel de luchtsnelheid afneemt van 30 naar slechts -8 meter per seconde. Het gevolg is dat deze lucht niet voldoende kracht heeft om het vuil vast te houden, het vuil zal automatisch naar beneden vallen.

  Na de eerste filtering gaat de lucht door een grote cartridge filter van 5400 cm² tot 20.000 cm², die de motor zal beschermen tegen stof of vuil. Deze filter dient voornamelijk om de motor te beschermen wanneer de afvalemmer niet word geledigd. Deze filter is gemaakt van wasbaar polyester en moet nooit vervangen worden.

  Vervolgens word de opgezogen lucht naar buiten afgevoerd zodat microscopische stofdeeltjes die resten in de lucht uit de leefruimte verwijderd worden. Dit word door een PVC buis naar buiten geblazen ver weg van je longen!

  ...bekijk de voordelen